NotíciesSanta Cecilia

La Unió celebra la festa de la Música

Se celebra el dia de la Música perquè l´Organització de les Nacions Unides per a l´Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) van establir aquest dia en honor a Santa Cecília. És una forma de retre homenatge a tots els músics, amants de la música i, en general, a totes les persones que gaudeixen d’ella.

Multitud de llocs s’uneixen per programar concerts i activitats perquè els assistents gaudeixin d’experiències noves amb els diferents estils i gèneres musicals i aquest és també el cas de la Unió Musical de Llíria que ahir va celebrar un concert en què es va donar la benvinguda a 39 nous joves músics i músiques de l’Orquestra Jove i de la Banda Juvenil.

INCORPORACIÓ DE NOUS I NOVES MÚSICS

La primera part del concert la va protagonitzar l’Orquestra Jove a la qual es van integrar set violins, una viola i quatre violoncels, delectant el públic assistent amb els tres moviments de la simfonia en re menor d’Arriaga i l’obertura Egmont de Beethoven, mentre que a la segona part la simfonia en re menor mentre que a la segona part la Banda Juvenil va donar la benvinguda a quatre noves flautes, una oboista, cinc clarinetistes, dos fagots, quatre saxofonistes, dues trompes, dues trompetes, dos nous trombons, un bombardí, un percussionista, dos violoncel·listes i un contrabaix, al mateix temps el concert també va servir per acomiadar-se de cinc dels seus músics, Gonzalo Alonso, Francesc Ruiz, Alejandro Palmer, Miquel Lliso i Marcos Castellano, després que des de fa dos anys formen ja part de la Banda Simfònica i que per a l’ocasió varen ser el solistes de cada una de les obres que es varen interpretar.

 

La base de la Unió són els nous músics i músiques de les agrupacions més joves per als que en aquest tradicional concert se’ls obren les portes del seu camí musical i unioner.

La gran majoria d’ells i elles porten a la sang la tradició familiar i en els seus noms trobem cognoms que jalonen la història de la nostra societat, avantpassats, propers o llunyans, que des dels fundadors fins als nostres dies estan lligats a la Unió. Però elles i ells són joves que han estudiat a la nostra escola o la nostra escola d’educands o joves que han triat incorporar-se a les nostres agrupacions atrets per la gran trajectòria de la Unió i, els uns i els altres, tenen en comú que són joves prometedors a qui no els falta talent, ganes, il·lusió i passió que els impulsa a involucrar-se en la nostra, la seua Unió, fent gaudir amb la música tots els públics allà on ofereixen els seus concerts.

Benvinguts i benvingudes a la Unió!.

HOMENATGE ALS FUNDADORS, A LA MÚSICA I CELEBRACIÓ DE SANTA CECILIA

Per acabar les celebracions, avui diumenge s’ha fet la tradicional ofrena floral al Fundadors de la Unió  i a la Música, amb un passacarrer de la Banda Juvenil acompanyant la imatge de santa Cecilia  fins l’església del Remei amb la participació del Cor cantant la missa.

I, el matí ha acabat amb el tradicional dinar de germanor a les instal·lacions de la Unió al que han assistit Junta Directiva, Cor Social, Colla Pastrana i Quadre Artístic, així com  Vicent Balaguer, Esteban Espinosa i J. Miguel Maqueda, directors respectivament de la Banda Simfònica,  Banda Juvenil i  Cor.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes