Banda JuvenilCol·legi-Centre IntegratConcertUnió Musical Llíria

La Unió rep la Banda Juvenil de la “escola primària d’art Iši Krejčího d’Olomouc (Txequia)”

Ahir vam rebre a la Unió la Banda Juvenil de l’escola primària d’art Iši Krejčího d’Olomouc (Txequia).  La visita, que té com a objectiu, conèixer la nostra Societat i, especialment, el nostre Centre Integrat d’Ensenyaments Musicals, únic existent a les societats musicals, s’allargarà fins dilluns que ve dia 18, amb dues visites a València per conèixer alguns llocs d’interès com l’Oceanogràfic o el Casc Històric i gaudir, si la climatologia ho permet, de la platja.

Així mateix, el grup, compost per 45 alumnes i 6 professors, va ser rebut, ahir a la vesprada, per l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, que els va agrair la visita i els va instar a gaudir de la seua estada a la Ciutat de la Música. Per descomptat, la visita a Llíria es completarà amb una visita guiada que efectuaran amb la col·laboració de Turisme Llíria.

La Banda Juvenil de l’escola primària d’art Iši Krejčího, sota la direcció de Miroslav Houška, és un dels conjunts musicals representatius de la dita Escola. Està composta de 45 alumnes i graduats del Departament de Música, i l’edat mitjana dels seus components és de 17 anys. Les obres que interpreten són variades, arranjaments de: música clàssica, pel·lícules, cançons populars, etc., tenint un gran èxit en concursos, tant nacionals com internacionals.

La Banda intenta establir relació, a través de les seues actuacions musicals, amb les generacions més joves, per fer-los arribar tant la música clàssica com la popular, sent aquesta una aportació molt important de la cultura del país.

Entre les seues actuacions més destacades hi ha sens dubte, el concert amb motiu de la Inauguració del Festival Internacional de Música, Primavera de Praga, del 2022.

Demà divendres, al matí i després de la visita guiada per Llíria,  coneixeran el Col·legi-CIEM, podent gaudir d’una actuació de l’alumnat al Teatre de la Unió i, a la vesprada, conviuran amb la Banda Juvenil i assajaran a la Unió, assaig que repetiran dissabte al matí desplaçant-se a la vesprada a Marines per oferir un concert al seu Teatre Municipal (19:00 hores).

Diumenge dia 17, a les 12:00 del migdia, tindrem l’oportunitat d’escoltar un concert que compartiran amb la Banda Juvenil de la Unió Musical i que finalitzarà amb una actuació conjunta de les dos agrupacions.

En aquesta propera temporada de concerts, actuarà amb Radek Baborák, gran solista internacional de trompa i director d’orquestra.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes