Banda SimfònicaConcert

Juan Gonzalo Gómez Deval, compositor homenatjat al Concert de les Bandes 2022

Com cada any, al Concert de les Bandes de les festes de Sant Miquel 2022, s’homenatja un compositor i aquest any, l’Ajuntament de Llíria ha distingit a Juan Gonzalo Gómez Deval.
Tot i que de formació bàsicament independent i autodidàctica, el seu inici va ser en entitats musicals com “La Familiar” de Benisanó i Unió Musical de Llíria i professors com van ser Jose María Cervera Lloret i Amando Blanquer Ponsoda els més influents en la seua formació.
Premi final de carrera com a clarinetista al Conservatori Superior de Música de València, la seua faceta artística més rellevant, és la de compositor de Música per a Banda.

Juan Gonzalo Gómez Deval

Nascut a Benissanó, és un compositor valencià de reconegut prestigi nacional i internacional. Les seues obres s’interpreten tant a Espanya com a Portugal, Itàlia, els EUA, Argentina i Colòmbia, i ha rebut encàrrecs d’importants entitats i ajuntaments com són, Certamen Internacional de València, Internacional d’Altea, Institut Valencià de la Música, Diputacions de València i Pontevedra , Ajuntament de Badajoz, Ajuntament de Don Benito, i Societats Musicals com són Ateneu Musical de Cullera, Banda 0’Rosal, Unió Musical de Monserrat, Unió Musical de Torre Pacheco i Unió Musical de Godelleta.

Conferenciant sobre la seua música en congressos, conservatoris i cursos de composició, és convidat assíduament com a jurat qualificador de concursos per a Bandes de Música en tot l’àmbit nacional i internacional com a “Vall d’Aosta” d’Itàlia i Anapóima a Colòmbia.

Entre nombrosos premis té el Premi Euterpe 2006 millor compositor per a banda simfònica que atorga la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana.

La Unió Musical, interpretarà el pasdoble “A Gael”, dedicat a un dels seus nets, i l’obra “Drac Elliot”

El programa interpretat per la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria i dirigit per Jose Miguel Rodilla es completarà amb  Divetimento de Leonard Bernstein i els himnes de Llíria i la Comunitat Valenciana que dirigiran respectivament Gómez Deval i Pascual-Vilaplana, president d’honor d’aquesta edició del Concert de les Bandes.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes