Banda SimfònicaConcert

Magnífica participació de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria al Concert de les Bandes

Ahir a la nit, la ciutat de Llíria va gaudir de l’extraordinari Concert de les Bandes de la Fira i Festes de Sant Miquel 2022.

La Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, que va actuar en la segona part del concert, va ser l’encarregada de concloure l’acte en què, a més de gaudir de la música de banda, s’homenatjava al reconegut compositor Juan Gonzalo Gómez Deval i al prestigiós director José Rafael Pascual-Vilaplana.

Tot va començar amb la desfilada de la Banda des de la seua seu social fins la Plaça Major acompanyada de la Junta Directiva i personalitats del món musical com Miguel Torres Peñarrocha, director del Conservatori Superior de Música de Murcia, Pascual Balaguer, expercussionista de l’Orquestra de València i director de banda.

Ja a la Plaça Major, el pasdoble que va interpretar la Banda Simfònica davant les autoritats, va ser Llíria. El compositor d’arrels unioneres, José María Martín Domingo, el va compondre per a la seua Unió i el va dedicar a tot el seu poble

Seguidament, sobre el gran escenari situat als peus de Ca la Vila i davant del nombrós públic i les personalitats assistents, va començar el concert en què la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, va encetar la seua actuació amb l’estrena del pasdoble A Gael, de Juan Gonzalo Gómez Deval de qui també interpretaren el poema simfònic Dragón Elliot una obra que s’inspira en el carismàtic personatge dels dibuixos animats dels anys vuitanta però que, distanciant-se de la història d’aquell film, tracta de fer una reflexió al voltant del món de les ombres i de fer una contraposició entre el el bé i el mal.

L’obra presenta un ventall de contrastos de ritmes i estils que es combinen al llarg del seu desenvolupament i que exigixen una gran agilitat i expressivitat que els nostres músics demostraren magistralment.

Menció a part es mereixen els solistes, Vicent López Torner (tuba),  Álvaro González Galduf (trombó), Andreu Moros Escrig (trompeta), Javier Guna (oboè d’amor), Irune Guna Enguídanos (oboè) i Silvia Cubells (violoncel), per les seus magnífiques interpretacions.

A continuació, la Banda va interpretar el Divertimento de Leonard Bernstein, una obra formada per huit breus moviments d’una elevada musicalitat que el geni estatunidenc va compondre el 1980.

Els contagiosos ritmes d’influència de la dansa i la música de jazz i de swing, el melodisme del vals i l’essència festiva de la marxa de l’últim moviment, encisaren el públic des del primer compàs que, dempeus, va reconèixer el gran treball desenvolupat pels músics de la Unió sota l’extraordinària direcció del mestre Jose Miguel Rodilla Tortajada, un gran director d’orquestra incansable i un grandíssim unioner de cor, amb qui la Banda Simfònica ha compartir uns dies d’intens treball, sempre atenent als seus consells i indicacions.

En aquesta obra, cal mencionar la magnífica interpretació dels solistes Andreu Moros Escrig (trompeta), Álvaro González Galduf (trombó), Eloína Torres Silvestre (saxòfon), José Luis García Balaguer (clarinet), Carlos Miguel Pascual Górriz, Neus Adrià Cervera i Francisco Cintero Enguídanos  (falutes), Francisco Javier Castellano Gómez (borbardí), José Miguel Maqueda Aliaga i Alejandro Palmer Llavata (flautins).

A la mitja part del Festival, l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel León, va fer entrega al compositor homenatjat Juan Gonzalo Gómez Deval i al president d’honor del concert el director José Rafael Pascual-Vilaplana dels detalls commemoratius del Concert i, abans de finalitzar, també va entregar a la presidenta de la Unió, Amparo Esquerdo Aragó, un detall de agraïment per la participació.

I, com és tradició, el punt final del Festival el posà la interpretació de l’Himne de Llíria, de fra Vicente Pérez Jorge i de l’Himne de la Comunitat Valenciana del mestre Serrano, menció especial mereixen Francesc Ruiz Alamá i Pablo Conti Valero pels seus solos de fiscorn. Els himnes van ser dirigits respectivament pels homenatjas Juan Gonzalo Gómez Deval i José Rafael Pascual-Vilaplana, concloent així, un dia de Festa de la Música en què la Unió Musical demostrà el seu bon fer i art.

Comparteix en les xarxes socials!

Pròxims actes